+36204400090 info@ablakhungary.hu
Hőszigetelés vagy ablakcsere
2020.08.19.
- nyílászárócsere

Kérjen SOS árajánlatot!

Szakembereink pár nap alatt felmérik a cserélendő nyílászárókat és munkatársaink egyedi ajánlatot adnak Önnek 4 munkanapon belül!*

Amiről szó van ebben a cikkben:

  1. Mit tegyünk, ha mindkettőre nincs pénz?
  2. Milyen ablakot vegyek?
  3. Műanyag kontra fa ablak
  4. Az ablakcsere kivitelezése a hőszigetelést is befolyásolja
  5. Minimalizálható hőveszteség
  6. Nyílászáró beépítés

 

Mit tegyünk, ha mindkettőre nincs pénz?

Mivel a fal jelen pillanatban is jobban szigetel, mint az ablakok, így a válasz egyértelmű. Ablakcserére van nagyobb szükség, mert a legtöbb hő az ablakokon keresztül szökik el. Tehát, ha a fal hőszigetelésére és az ablakok cseréjére egyszerre nincs pénz, mindenképpen az ablakokkal kezdje!

Milyen ablakot vegyek?

Ha csak sommásan azt mondom, hogy jót, Ön mérges lesz. Az igazság mégis az, hogy ez így van. Az ablakok és a szigetelés „jóságára” is van egy jellemző szám. Ez az un. U érték. Ez mutatja meg a felületen a hőáramlás mértékét. Minél kisebb ez a szám, annál jobb a hőszigetelő képesség. Komolyabb gyártók több U értéket is megadnak. Azért, hogy könnyebb legyen az összehasonlítás, megadják a teljes ablakra is ezt az értéket, amit Uw-vel jelölnek. Tehát az Uw érték a teljes ablakra vonatkozik tokkal, üveggel, a Naptényezővel együtt. Törekedjünk a minél kisebb Uw értékű ablakok beszerzésére! Néhány iparos és ablakokat eladó ember csak az üveg U értékét adja meg. Ez önmagában kevés és torzítja az összehasonlítást az ablakok között.

Műanyag kontra fa ablak

 

Ezen sokat vitáztak egy időben. Manapság is hallható iparosoktól, hogy a műanyag vagy a fa ablakok mellett teszik le a voksukat. Mára a fa ablakok és a műanyag ablakok között nincs hőtechnikai szempontból különbség. Hogy melyik legyen, az inkább esztétikai és anyagi kérdéssé vált. Tudni kell, hogy a fa ablakokat időnként le kell kezelni.

Az ablakcsere kivitelezése a hőszigetelést is befolyásolja

Napjaink energiaárai mellett mindenképpen ügyelni kell otthonunk lehető legjobb hőszigetelésére. A meleg megtartására rendszerint a tetőt és a falakat szigeteljük be, azonban mindezek mellett nagyon fontos a nyílászárók megfelelő szigeteléséről való gondoskodás is. Az elavult, régi ablakoknál érdemes ablakcserét végezni, ugyanis rengeteg hő távozhat a réseken és a régi üvegfelületeken keresztül. Az általunk kínált műanyag nyílászárók szakszerű beépítés mellett kiváló szigetelést biztosítanak. Az ablakcsere alatt pedig munkatársaink teljes odafigyeléssel, és minőségi munkával gondoskodnak arról, hogy megfelelő záródással és résmentes beépítéssel élvezhessék új ablakaikat.

Sokszor merül fel a kérdés, hogy mégis hogyan kell elképzelni a nyílászárócserét, mekkora kosszal jár, milyen előkészületeket kell elvégezni, mi is a pontos menete? A következő leírásban bemutatjuk röviden az egész folyamatot.

Minimalizálható hőveszteség

Akár a régi ablakok cseréje miatt, akár egy új épülethez keresünk nyílászárókat, az esztétikai elvárásokon túl bizonyos ismérveket – szilárdság, alaktartósság, beépített acélidomok, éghetőség, záródás, karbantartási igény, hő-, hangszigetelő képesség – feltétlenül célszerű szem előtt tartani.

A szilikontömítések nemcsak a vízelvezetést, de az ajtó- és ablakszárnyak tökéletesen hézagmentes záródását is megoldják, elősegítve az optimális hangszigetelést. Az ablakok hőtartó képességét a többkamrás tok- és keretkialakítás mellett a megfelelő üvegezéssel lehet növelni. A speciális üvegezésű műanyag ablakokkal jelentősen csökkenthető a hőveszteség.

Feltétlenül érdemes szólni a korszerű dupla, tripla üvegezésű nyílászárókról, melyeket fából, műanyagból egyaránt készítenek. Rendkívül jó a hőtartó képességük, ezeket a nyílászárókat a légtömörségnek maximálisan megfelelni tudó passzívházakban alkalmazzák jobbára, de nemcsak passzívházakba építhetjük be. Amire érdemes figyelni: mivel a műanyag ablakok tökéletesen záródnak, a keletkező pára az ablakokon csapódik le. Amennyiben az épületben nincs hővisszanyerős szellőztetés, ez a kellemetlenség alapos és gyakori szellőztetéssel elkerülhető, javallott résszellőző funkcióval kiegészített ablakot választani

Nyílászáró beépítése

Amikor az energiahatékonyságról van szó, akkor az ablakokat A-tól Z-ig értjük. Az ablakok hőszigetelő üvegezései és az erősen szigetelt profilok, az ablak hagyományosan gyenge pontjait már régen kiküszöbölték. A fókuszban ma már az ablakok csatlakozása áll.

A RAL-követelményeinek megfelelően a „belül jobban kell szigeteltnek lennie a pára ellen, mint kívül”elv érvényesül. Ehhez olyan hőszigeteltnek kell lennie, mint a fal, az üveg és a keret.  Először is egy lyukaktól, hézagoktól mentes rendszer jön létre ablakból és épületborításból, mely energiát takarít meg, megszünteti az építési hibákat és optimális helyiségklímáról gondoskodik. Aki a szigetelésnél rossz kompromisszumokat köt, nem veszi figyelembe az irányelveket, az nedvesség általi károsodásokat és penész veszélyét idézi elő.

Nyílászáró csere akár 3.000.000 Ft támogatással!*

Megnyílt a támogatási lehetőség az Otthonfelújítás 2021 Programb keretein belül! Ha új ablakot, ajtót, garázskaput esetleg árnyékolókat vagy teljes külső szigetelést szeretne otthonában, mi elvégezzük Önnek az összes papírmunkával együtt!

Itt összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb információkat, és annak menetét, hogy hogyan tudja Ön is egyszerűen és a legjobb módon megpályázni a támogatást!

Kattintson

További hasznos információk és tippek

Ezek is érdekelhetik: 

Ablakcsere folyamata, lépései

Ablakcsere folyamata, lépései

Amiről szó van ebben a cikkben: 1. felmérés és beszerzés 2. az ablakcsere előkészületei 3. meglévő...

Kérjen egyedi ajánlatot Ön is:

Kérjük, hogy a telefonos elérhetőségét és email címét is adja meg az ajánlatkéréshez! Köszönjük!

8 + 10 =

Kapcsolat

Középmagyarország és Tiszántúli régió:

info@ablakhungary.hu

Zsigri József / értékesítési vezető / +36 20 44 000 90

 

Pest megye és Dunántúli régió:

budapest@ablakhungary.hu

+36 20 44 000 50

 

Egyedi ajánlatokért kövess minket: 

AblakHungary Blog:

 - Nyílászáró csere Budapesten
 - Nyílászáró csere Budapesten
2 - Nyílászáró csere Budapesten
 - Nyílászáró csere Budapesten
 - Nyílászáró csere Budapesten
 - Nyílászáró csere Budapesten
 - Nyílászáró csere Budapesten
 - Nyílászáró csere Budapesten
2 - Nyílászáró csere Budapesten
 - Nyílászáró csere Budapesten

Budapest, Érd, Cegléd, Vecsés, Pilis, Monor, Mezőtúr,
Tiszaföldvár, Törökszentmiklós, Szolnok, Kunszentmárton, Gyomaendrőd, Fegyvernek, Martfű
és még számos másik településen is!

Bemutatóterem:
1222 Budapest, Gyár utca 15.
5430 Tiszaföldvár, Virág utca 5.

Egyesült Saturnus Kft. / Székhely: 1222 Budapest, Gyár utca 15. / Cégjegyzékszám: 01-09-900229 

 - Nyílászáró csere Budapesten