+36204400090 info@ablakhungary.hu
Ablakcsere folyamata, lépései
2020.08.19.
- nyílászárócsere

Kérjen SOS árajánlatot!

Szakembereink pár nap alatt felmérik a cserélendő nyílászárókat és munkatársaink egyedi ajánlatot adnak Önnek 4 munkanapon belül!*

Amiről szó van ebben a cikkben:

1. felmérés és beszerzés

2. az ablakcsere előkészületei

3. meglévő ablakok bontása

4. az ablakok beépítése

5. helyreállítás

6. hulladék elszállítása

Miként zajlik az ablakcsere?

Ablakcsere 1. lépése – felmérés és beszerzés

Az ablakcsere első lépése a nyílászárók felmérése az adott ingatlanban. Ez a szolgáltatás általában díjmentes az ablakcserét végző cégeknél. Felmérés után már konkrét árajánlatot tudunk adni a beépítési helyszín adottságai és az egyéni igények alapján (szín, anyag, légkamrák száma… stb.).

Ablakcsere 2. lépése – előkészületek

Fontos feladat, hogy mielőtt még a beépítők odaérnének a nyílászárókkal, érdemes lefedni a parkettát az erre a célra gyártott padlótakaró termékkel, illetve a bútorokat betakarni takarófóliával, így sok takarítástól kímélhetjük meg magunkat. Ezenkívül gondoskodni kell a megfelelő méretű helyről a cserélendő ablakok előtt (például a bútorok arrébb húzásával), mivel a beépítőknek legalább másfél méteres helyre van szükségük a munka szakszerű elvégzéséhez. További segítség lehet, ha a lakásban közlekedőutat alakítunk ki, amin a nyílászárókat és a szerszámokat tudják a beépítendő területre szállítani.

Ablakcsere 3. lépése – meglévő ablakok bontása

Az ablakokról szakembereink leemelik az ablakszárnyakat és eltávolítják a takaróléceket, majd a redőnyt, a szúnyoghálót. Az ablakcsere során a következő lépés egy brutálisnak látszó folyamat, melynél a tokszerkezetet több helyen befűrészelik, majd feszítővassal kifeszítik. Ez a munkafolyamat a legpiszkosabb, valamint előfordulhat a fal, vakolat sérülése, de ha az ablakcserét megfelelő tapasztalattal rendelkező szakemberek végzik, akkor gyakorlatilag gördülékenyen és nagy kosz nélkül kiveszik a szerkezetet.

Ablakcsere 4. lépése – az ablak beépítése

Az ablakcsere következő munkafázisa az új ablaktokok beemelése a régi ablakok helyére. A tokot ékekkel rögzítik, hogy a beépítők be tudják állítani a kellő vízszintes/függőleges pozíciót, majd a tok méretétől függően oldalanként speciális ablaktok-rögzítő csavarokkal odafúrják. Ezt követően az illesztési hézagot a fal és a tok között PUR habbal kitöltik. A megkötött purhab nagyon jól szigetel hideg és meleg ellen, valamint magas hangszigetelő hatással rendelkezik, jól tapad és ragad a legtöbb felületen, ellenáll a vegyi anyagoknak: olajnak, benzinnek, tengervíznek. Átfesthető, vakolható. Ha a PUR hab megkötött, akkor felteszik az ablakszárnyakat az ablaktokra, felszerelik a kilincset és a takaróléceket. Igény szerint felszereljük Önnek a párkányokat és a redőnyöket is.

Ablakcsere 5. lépése – helyreállítás

A nyílászáró beépítése után a fal helyreállítása következik. Panellakások esetén egyszerűbb az ablakcserét végző szakember dolga, műanyag takarólécezéssel el tudják tüntetni a szerelési hézagokat, mivel a fal sérülése panel épületeknél minimálisabb. A gerébtokos ablakok bontása után előfordul, hogy nyers téglafal marad a munka végeztével, ezért itt körbe kell vakolni, gipszkartonozni a falat, utána pedig festésre van szükség.

Ablakcsere 6. lépése – hulladék elszállítása

Az ablakcsere utolsó fázisa a kibontott ablak, a tokalkatrészek és sitt elszállítása.

Az ablakcsere munkafolyamatai elsőre talán ijesztően hathatnak, de a lakásunk megújulása és számláink esetleges csökkenése kárpótol a kényelmetlenségekért. A fent leírt munkafolyamatokat mi teljeskörűen elvégezzük az Ön számára, amennyiben igényli.

Nyílászáró csere akár 3.000.000 Ft támogatással!*

Megnyílt a támogatási lehetőség az Otthonfelújítás 2021 Programb keretein belül! Ha új ablakot, ajtót, garázskaput esetleg árnyékolókat vagy teljes külső szigetelést szeretne otthonában, mi elvégezzük Önnek az összes papírmunkával együtt!

Itt összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb információkat, és annak menetét, hogy hogyan tudja Ön is egyszerűen és a legjobb módon megpályázni a támogatást!

Kattintson

További hasznos információk és tippek

Ezek is érdekelhetik: 

Kérjen egyedi ajánlatot Ön is:

Kérjük, hogy a telefonos elérhetőségét és email címét is adja meg az ajánlatkéréshez! Köszönjük!

1 + 15 =

Kapcsolat

Középmagyarország és Tiszántúli régió:

info@ablakhungary.hu

Zsigri József / értékesítési vezető / +36 20 44 000 90

 

Pest megye és Dunántúli régió:

budapest@ablakhungary.hu

+36 20 44 000 50

 

Egyedi ajánlatokért kövess minket: 

AblakHungary Blog:

 - Nyílászáró csere Budapesten
 - Nyílászáró csere Budapesten
2 - Nyílászáró csere Budapesten
 - Nyílászáró csere Budapesten
 - Nyílászáró csere Budapesten
 - Nyílászáró csere Budapesten
 - Nyílászáró csere Budapesten
 - Nyílászáró csere Budapesten
2 - Nyílászáró csere Budapesten
 - Nyílászáró csere Budapesten

Budapest, Érd, Cegléd, Vecsés, Pilis, Monor, Mezőtúr,
Tiszaföldvár, Törökszentmiklós, Szolnok, Kunszentmárton, Gyomaendrőd, Fegyvernek, Martfű
és még számos másik településen is!

Bemutatóterem:
1222 Budapest, Gyár utca 15.
5430 Tiszaföldvár, Virág utca 5.

Egyesült Saturnus Kft. / Székhely: 1222 Budapest, Gyár utca 15. / Cégjegyzékszám: 01-09-900229 

 - Nyílászáró csere Budapesten