+36204400090 info@ablakhungary.hu

Amiről szó van ebben a cikkben:

1. felmérés és beszerzés

2. az ablakcsere előkészületei

3. meglévő ablakok bontása

4. az ablakok beépítése

5. helyreállítás

6. hulladék elszállítása

Miként zajlik az ablakcsere?

Ablakcsere 1. lépése – felmérés és beszerzés

Az ablakcsere első lépése a nyílászárók felmérése az adott ingatlanban. Ez a szolgáltatás általában díjmentes az ablakcserét végző cégeknél. Felmérés után már konkrét árajánlatot tudunk adni a beépítési helyszín adottságai és az egyéni igények alapján (szín, anyag, légkamrák száma… stb.).

Ablakcsere 2. lépése – előkészületek

Fontos feladat, hogy mielőtt még a beépítők odaérnének a nyílászárókkal, érdemes lefedni a parkettát az erre a célra gyártott padlótakaró termékkel, illetve a bútorokat betakarni takarófóliával, így sok takarítástól kímélhetjük meg magunkat. Ezenkívül gondoskodni kell a megfelelő méretű helyről a cserélendő ablakok előtt (például a bútorok arrébb húzásával), mivel a beépítőknek legalább másfél méteres helyre van szükségük a munka szakszerű elvégzéséhez. További segítség lehet, ha a lakásban közlekedőutat alakítunk ki, amin a nyílászárókat és a szerszámokat tudják a beépítendő területre szállítani.

Ablakcsere 3. lépése – meglévő ablakok bontása

Az ablakokról szakembereink leemelik az ablakszárnyakat és eltávolítják a takaróléceket, majd a redőnyt, a szúnyoghálót. Az ablakcsere során a következő lépés egy brutálisnak látszó folyamat, melynél a tokszerkezetet több helyen befűrészelik, majd feszítővassal kifeszítik. Ez a munkafolyamat a legpiszkosabb, valamint előfordulhat a fal, vakolat sérülése, de ha az ablakcserét megfelelő tapasztalattal rendelkező szakemberek végzik, akkor gyakorlatilag gördülékenyen és nagy kosz nélkül kiveszik a szerkezetet.

Ablakcsere 4. lépése – az ablak beépítése

Az ablakcsere következő munkafázisa az új ablaktokok beemelése a régi ablakok helyére. A tokot ékekkel rögzítik, hogy a beépítők be tudják állítani a kellő vízszintes/függőleges pozíciót, majd a tok méretétől függően oldalanként speciális ablaktok-rögzítő csavarokkal odafúrják. Ezt követően az illesztési hézagot a fal és a tok között PUR habbal kitöltik. A megkötött purhab nagyon jól szigetel hideg és meleg ellen, valamint magas hangszigetelő hatással rendelkezik, jól tapad és ragad a legtöbb felületen, ellenáll a vegyi anyagoknak: olajnak, benzinnek, tengervíznek. Átfesthető, vakolható. Ha a PUR hab megkötött, akkor felteszik az ablakszárnyakat az ablaktokra, felszerelik a kilincset és a takaróléceket. Igény szerint felszereljük Önnek a párkányokat és a redőnyöket is.

Ablakcsere 5. lépése – helyreállítás

A nyílászáró beépítése után a fal helyreállítása következik. Panellakások esetén egyszerűbb az ablakcserét végző szakember dolga, műanyag takarólécezéssel el tudják tüntetni a szerelési hézagokat, mivel a fal sérülése panel épületeknél minimálisabb. A gerébtokos ablakok bontása után előfordul, hogy nyers téglafal marad a munka végeztével, ezért itt körbe kell vakolni, gipszkartonozni a falat, utána pedig festésre van szükség.

Ablakcsere 6. lépése – hulladék elszállítása

Az ablakcsere utolsó fázisa a kibontott ablak, a tokalkatrészek és sitt elszállítása.

Az ablakcsere munkafolyamatai elsőre talán ijesztően hathatnak, de a lakásunk megújulása és számláink esetleges csökkenése kárpótol a kényelmetlenségekért. A fent leírt munkafolyamatokat mi teljeskörűen elvégezzük az Ön számára, amennyiben igényli.

További hasznos információk és tippek

Ezek is érdekelhetik: 

Kérjen egyedi ajánlatot Ön is:

Kérjük, hogy a telefonos elérhetőségét és email címét is adja meg az ajánlatkéréshez! Köszönjük!

3 + 8 =

Kapcsolat

Középmagyarország és Tiszántúli régió:

info@ablakhungary.hu

Zsigri József / értékesítési vezető / +36 20 44 000 90

 

Pest megye és Dunántúli régió:

budapest@ablakhungary.hu

+36 20 44 000 50

 

Egyedi ajánlatokért kövess minket:

AblakHungary Blog:

 - Nyílászáró csere Budapesten
 - Nyílászáró csere Budapesten
2 - Nyílászáró csere Budapesten
 - Nyílászáró csere Budapesten
 - Nyílászáró csere Budapesten
 - Nyílászáró csere Budapesten
 - Nyílászáró csere Budapesten
 - Nyílászáró csere Budapesten
2 - Nyílászáró csere Budapesten
 - Nyílászáró csere Budapesten

Budapest, Érd, Cegléd, Vecsés, Pilis, Monor, Mezőtúr,
Tiszaföldvár, Törökszentmiklós, Szolnok, Kunszentmárton, Gyomaendrőd, Fegyvernek, Martfű
és még számos másik településen is!

Bemutatótermeink:

1222 Budapest, Nagytétényi út 37 - Campona Bevásárlóközpont - 1. emelet.
5430 Tiszaföldvár, Virág utca 5.

Egyesült Saturnus Kft. / Székhely: 1222 Budapest, Gyár utca 15. / Cégjegyzékszám: 01-09-900229 

 - Nyílászáró csere Budapesten